2001

JAK VYPADAL ŠVAGRROK 2001


Pro děti


Jarní prázdniny – Masopust (7 denní, Zátoň, 19D + 13V)
Oživení zapomenuté tradice masopustu. Nejdůležitější při masopustu jsou masky. Čím bláznivější, tím lepší. K jejich výrobě jsme použili tradičních (sláma, látky, dřevo, kůže, peří) i netradičních (papírová hmota, lepenka) materiálů. Vše vyvrcholí rejem masek na veliké louce a průvodem vesnicí. Symbolickým zakončením bylo pochování basy – na znamení toho, že si muzikanti v postní době nezahrají.

 

Velikonoce – Velikonoční rej (5 denní, Orlická přehrada, 29D + 16V)
Cílem Velikonoc se ŠVAGRem je oslavit tento tradiční svátek netradičním způsobem. Proto se tradičně, ale vlastně netradičně zdobí vajíčka, pletou pomlázky, pečou dobroty a také se využívá krásný objekt radavské loděnice uprostřed orlických lesů a vod.

 

Letní tábor – To bude MEdiální LAboratoř (16 denní, Hradce, 42D + 18V)
Média bylo velmi moderní a na techniku náročné téma, které jsme ale za pomoci nejnovější techniky zvládli. Díky tomu, mohlo na Hradcích vzniknout Rádio LADÍ, TV ZRNÍ a noviny ŠVAGRHADR, které neúnavnou pílí plnily naše dětské redakční týmy.

 

Podzimky - V Praze je blaze (5 denní, Praha, 27D + 14V)
To, co jsme nestihli při své loňské návštěvě, nás čekalo nyní. Pěkně po malých skupinkách tak, jako při rodinném výletě. Dětem byl předložen kulturní program a samy si v rámci svých možností navrhly, co chtějí vidět. A zase jsme všechno nestihli. Tak zase za rok.

 

Mikuláš - (3 denní, dětský domov Písek, 25 dětí v DD + 10V)
Vedoucí, kteří se během akcí s dětmi skamarádí jsou zváni do jednotlivých domovů na návštěvu, ale naše časové možnosti jsou omezené. Napadlo nás spojit návštěvu a krátkou mikulášskou akci dohromady. Samozřejmě nemohla chybět mikulášská slavnost v maskách ve velkolepém stylu, kterou jsme spolupořádali z divadlem "Pod čarou". No a v dalších dnech jsme poznávali a zároveň i zpříjemňovali programem ten pravý život za branou ústavu.

 

Vánoce ve Francii (5 denní, Zelená, 27D + 15V)
Další plánovaná cesta za Vánocemi do cizích krajů. Zvyky a přiblížení země, ve které 
budeme slavit vánoční svátky. Po Číně, Rusku, Itálii, Norsku a Mexiku jsme slavili Vánoce ve Francii.


Pro mládež


"Dívej se na vlastní tělo" (3 denní - jaro 2001, Praha, 12 účastníků)
Integrační akce pro mladé lidi z rodinného a ústavního prostředí.

 

"Dívej se na stromy" (3 denní - podzim 2001, Praha, 14 účastníků)
Druhá Integrační akce pro obdobnou skupinu, tentokrát o energii, využití a síle stromů.

 

Pro komunitu


Slámování 2001 (3 denní, Červená Řečice, cca 130 účastníků slámovalo, 250 bylo na koncertu)
Jedná se o happeningovou komunitní akci pro všechny-zvláště pak pro celé rodiny nejenom z regionu. Slámování 2001 navázalo na předcházející 4 ročníky. Naším společným cílem bylo vytvořit slámové objekty, instalovat je do řečického parku, zatančit si a pobavit se při koncertu či divadle v prostorách kouzelného řečického zámku. Spoluorganizátorem Slámování jsou naši přátelé ze Spolku na záchranu památek červenořečických. Společným úsilím se snažíme zviditelnit v médiích chátrající objekt zámku, otevřít dveře památek, které jsou jinak zavřené, přilákat do malebného městečka na Vysočině turisty, rozšířit nabídku kulturních i volnočasových akcí v regionu a poděkovat přátelům, sponzorům, dobrovolníkům a jiným podporovatelům OS ŠVAGRa a Spolku. Z komunitní akce Slámování, které probíhá vždy 3. víkend v měsíci srpnu, se již stala pro mnoho nejenom místních lidí tradice, která má své stálé místo v rodinném diáři zajímavých akcí na sklonku léta. Zapište si ji do diáře i Vy!

 


Jezdíte rádi na naše akce?

 Kontakt:
ŠVAGR z.s.
Píseckého 131
397 01 Písek
tel: 777 020 914

kancelář: 380 602 036

e-mail: info@svagr.net
č. účtu: Raiffeisen BANK
1603595001/5500

IČ 65983033

 

náš FACEBOOK

Mailing-list
Přihlašte se k odběru novinek